Weekend in het water? Niet met deze plannen

Foto: Shutterstock

Vakantie

Weekend in het water? Niet met deze plannen

Print
Een miezerig verlengd zomerweekend in’t verschiet en nog niet meteen waterbestendige plannen gemaakt? Laat je inspireren door onze uittips.

Geheimen van de Titanic ontrafeld

Reis terug in de tijd naar één van de allergrootste drama’s uit de geschiedenis van de scheepvaart en herbeleef de legende van de Titanic zoals nooit tevoren. De unieke tentoonstelling TITANIC The Artifact Exhibition gunt je voor de eerste keer een blik op de talloze authentieke artefacten die van de bodem van de oceaan werden opgevist en vertelt het verhaal van de Belgen en de andere passagiers aan boord. Van 31 mei tot en met 30 september in paleis 2 van Brussels Expo. Meer info: www.expo-titanic.be .

Films spotten vanuit de wagen

Ben je gek op films en lijkt het je wel wat om vanuit de wagen te kijken naar een bloedstollende thriller of een hilarische komedie, ga dan naar de Coca-Cola Drive-In Movies in Mechelen of Bobbejaanland. Dit weekend staan de kaskrakers Into the Storm, Guardians of the Galaxy en Lucy op het programma. Veel kijkgenot! Meer info: www.utopolis.be .

Gentse charme opsnuiven

Tijdens de wekelijkse Dokzondagen in augustus en september valt heel wat te beleven in het Gentse Dok. De loodsen herbergen een gezellige rommelmarkt, een organische markt met verse producten, en diverse eetkraampjes. Verder kan je er nog genieten van de Marokkaanse lekkernijen van vzw Les Meufs of meedeinen op de vrolijke deuntjes van dj Saint Gerald. Meer info: www.dokgent.be .

Eeuwenoude ambachten uitproberen

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in de ambachten uit de Middeleeuwen? Dan is het zomerevenement Historium in Brugge jou op het lijf geschreven. Zelf aan de slag met een kalligrafische pen tijdens één van de vele workshops of de ingenieuze technieken van de Vlaamse Primitieven ontrafeld zien worden, het kan er allemaal. En voor de allerkleinsten zijn er knutselateliers voorzien, waar ze onder begeleiding middeleeuws geïnspireerde werkjes kunnen maken. Meer info: www.historium.be .

Vliegspektakel in Genk

Met Dream to Fly in het Genkse Cosmodrome waan je je zo vrij als een vogel in de lucht. Deze filmvoorstelling laat je kennismaken met de meest ongelooflijke ontwikkelingen binnen de luchtvaart in een indrukwekkende 360° full dome show. Op 15, 16 en 17 augustus zijn telkens twee namiddagvoorstellingen voorzien. Meer info: www.cosmodrome.be .

NIET TE MISSEN