© GvA

Sigarenfabriek Verellen komt in handen van Deense STG-groep

Na 146 jaar zelfstandig bestaan is het familiebedrijf Verellen uit Wuustwezel woensdag formeel verkocht. Vanaf 1 september wordt de Deense Scandinavian Tobacco Group er de baas. STG neemt ook de 120 werknemers mee over.

PVB

De in 1868 in Antwerpen opgerichte sigaren- en cigarillofabriek is sinds 1905 gevestigd op de Bredabaan in Gooreind (Wuustwezel). Vandaag wordt ze geleid door de vijfde generatie. Maar Erik (60) en Frank Verellen (58), die de dagelijkse leiding hebben, en hun zus (aandeelhoudster), hebben geen familiale opvolging. En dus werd met de hulp van de Bank Degroof uitgekeken naar een overnemer.

Dat werd het Deense STG, de grootste fabrikant van sigaren en pijptabak ter wereld, dat nu al in ons land met merken zoals Mercator, Corps Diplomatique, La Paz en Café Crème de nummer één is. STG heeft overigens een moderne fabriek met meer dan 600 werknemers in Lummen.

Het overnamebedrag voor Verellen wordt niet meegedeeld. “De deal werd woensdag getekend en wordt van kracht op 1 september. Het onroerend goed zelf blijft bij Verellen en wordt verhuurd”, zegt Frank Verellen.

Sigarenfabrikant Verellen zelf is in ons land de nummer twee met merken zoals Gold, Cigarittos, Bonito en Brevas. Decennialang was Verellen ook bekend om zijn ondertussen afgevoerde merk “Oud Antwerpen – Vieil Anvers”.

Verellen kon zijn productie vorig jaar opdrijven tot 185 miljoen sigaren per jaar, vooral voor de Belgische en Franse markten. De Verellen-groep heeft 122 werknemers, van wie een deel deeltijds werkt.

Vastgoed

Jobs in de regio