Michelle Martin mag klooster verlaten

De totale vrijheid lonkt voor Michelle Martin. Foto: afp

Michelle Martin mag klooster verlaten

Print
Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, mag het clarissenklooster in Malonne verlaten. Ze heeft van de strafuitvoeringsrechtbank toestemming gekregen om een nieuw adres aan te vragen.

‘Michelle Martin wil het klooster van Malonne verlaten. Het leven daar is niets voor haar. Terwijl ze alle capaciteiten heeft om een nieuwe toekomst op te bouwen.’ Het waren de woorden een tijdje geleden van een vertrouwenspersoon van Martin, toen er voor het eerst sprake was van een verhuizing uit het Namense klooster.

Maar heel recent heeft de ex van Marc Dutroux, die tot 30 jaar veroordeeld werd, werk gemaakt van haar verhuizing. Aan de strafuitvoeringsrechtbank heeft ze toestemming gevraagd – en ondertussen ook gekregen – om een nieuw adres aan te vragen. Dat heeft het parket-generaal in Bergen bevestigd aan de Franstalige kranten van Sudpresse.

De totale vrijheid lonkt dus voor Michelle Martin, die twee jaar geleden onder strikte voorwaarden werd vrijgelaten uit de gevangenis. De vraag is nu natuurlijk waar ze zich wil vestigen. Martin zou een voorstel gedaan hebben aan het gerecht. Maar het precieze adres wil men kost wat kost geheim houden omdat de vrijlating van Martin de voorbije twee jaar voor incidenten heeft gezorgd. Sowieso is Martin van plan om in België te blijven wonen: volgens Sudpresse heeft de ex van Dutroux geen toestemming gevraagd om het land te verlaten.

Nu in het nieuws