De totale vrijheid lonkt voor Michelle Martin.© afp

Michelle Martin mag klooster verlaten

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, mag het clarissenklooster in Malonne verlaten. Ze heeft van de strafuitvoeringsrechtbank toestemming gekregen om een nieuw adres aan te vragen.

‘Michelle Martin wil het klooster van Malonne verlaten. Het leven daar is niets voor haar. Terwijl ze alle capaciteiten heeft om een nieuwe toekomst op te bouwen.’ Het waren de woorden een tijdje geleden van een vertrouwenspersoon van Martin, toen er voor het eerst sprake was van een verhuizing uit het Namense klooster.

Maar heel recent heeft de ex van Marc Dutroux, die tot 30 jaar veroordeeld werd, werk gemaakt van haar verhuizing. Aan de strafuitvoeringsrechtbank heeft ze toestemming gevraagd – en ondertussen ook gekregen – om een nieuw adres aan te vragen. Dat heeft het parket-generaal in Bergen bevestigd aan de Franstalige kranten van Sudpresse.

De totale vrijheid lonkt dus voor Michelle Martin, die twee jaar geleden onder strikte voorwaarden werd vrijgelaten uit de gevangenis. De vraag is nu natuurlijk waar ze zich wil vestigen. Martin zou een voorstel gedaan hebben aan het gerecht. Maar het precieze adres wil men kost wat kost geheim houden omdat de vrijlating van Martin de voorbije twee jaar voor incidenten heeft gezorgd. Sowieso is Martin van plan om in België te blijven wonen: volgens Sudpresse heeft de ex van Dutroux geen toestemming gevraagd om het land te verlaten.

"Martin verhuist naar geheim adres"

Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux, verlaat het klooster van Mallonne. Ze mag op een nieuw, geheim adres gaan wonen. Dat heeft de strafuitvoeringrechtbank beslist.

"Uit verschillende bronnen blijkt dat ze vaker bij haar zoon op bezoek gaat. Het kan dus dat ze daar gaat wonen, maar dat houdt het gerecht geheim," vertelt VTM Nieuws-journaliste Nathalie Dyck. De enige zekerheid is dat ze niet naar Limburg of Luik zal verhuizen. "Dat mag niet omdat daar de ouders van de slachtoffers wonen."

Martin had 30 jaar cel gekregen, maar ze is 2 jaar geleden, na 16 jaar onder voorwaarden vrijgekomen. De zusters van Malonne hebben haar toen opgevangen. Maar die verhuizen nu naar Frankrijk, dus kan Martin niet meer blijven.

Martin mag klooster verlaten

Michelle Martin mag het klooster in Malonne verlaten. Ze heeft van de strafuitvoeringsrechtbank de toestemming gekregen om een nieuw adres te zoeken. In het klooster kan ze niet meer blijven, want de zusters Clarissen verhuizen naar Frankrijk. Ze hebben Martin twee jaar lang opgevangen. Voor haar aandeel in de zaak Dutroux had ze dertig jaar cel gekregen, na zestien jaar is ze onder voorwaarden vrijgekomen.

Inwoners zijn blij met vertrek Martin

Twee jaar al woont Michelle Martin in het Clarissenklooster in Malonne, maar niemand in het dorp heeft haar in die tijd gezien. En de meeste inwoners vinden dat helemaal niet erg. Zij zijn opgelucht dat Martin wegtrekt uit Malonne, volgens hen zal de rust in hun streek dan weer terugkeren.

Nu in het nieuws