© BELGA

Technisch personeel VLM legt het werk neer door ontslag om dringende redenen

Het technisch personeel bij de Antwerpse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft dinsdagmiddag het werk neergelegd, nadat een van de medewerkers werd ontslagen. Dat wordt dinsdag vanuit een gemeenschappelijk vakbondsfront gemeld. Voorlopig zijn op de luchthaven van Deurne nog geen vluchten getroffen, al kan dat veranderen als de staking blijft duren.

Vorige week dinsdag kreeg een medewerker met meer dan 20 jaar anciënniteit van VLM te horen dat hij met onmiddelijke ingang werd ontslagen om dringende redenen. “Die redenen kunnen de vakbonden en de collega’s niet overtuigen”, klinkt het.

“Na een gesprek met de directie gisteren hebben we op een personeelsvergadering vandaag verteld dat de directie niet wil terugkomen op haar beslissing”, zegt LBC-NVK-secretaris Tijs Hostyn. “Verder, als de directie van vele jaren kleine foutjes gaat samenbrengen, dan vrezen alle medewerkers voor hun job. Dat is niet de normale manier om iemand te ontslaan en daarop is het personeel spontaan beginnen staken”.

Voorlopig zijn er geen vluchten getroffen. “Dat kan in de volgende dagen wel gebeuren, omdat vliegtuigen per 72 uur een nazicht nodig hebben”, vult Olivier Coenen van ACLVB aan.

De technische dienst van VLM telt circa 30 personeelsleden.

Bij VLM was dinsdagmiddag niet meteen iemand beschikbaar voor commentaar.

Nu in het nieuws