Vraag naar peren nooit zo groot

Foto: GVA

Vraag naar peren nooit zo groot

Print

Belgen reageren massaal op de oproep om meer eigen fruit te eten, na de invoerboycot door de Russische president Poetin. “De ‘peerfies’ (selfies terwijl je een peer eet, red.) op Facebook en Twitter werken”, zegt Petra Wautraets, commercieel directeur van de Limburgse Fruitveiling.

De vraag naar peren was nooit zo groot. Het gaat dan meer bepaald om de Corina, een vroege perensoort die familie is van de Conferencepeer, waarvan de grote oogst rond 18 augustus wordt verwacht. De Limburgse Fruitveiling is de enige die deze peren in clubverband in België en Nederland mag en kan vermarkten.

Uit de verkoopcijfers blijkt een enorme stijging. “Wij verdelen de peren bij de groothandels en retailers en daar is de verkoop meer dan verdubbeld. Grootwarenhuizen hebben hun orders verhoogd. De twitteraars die vorige week de peerfies postten ter ondersteuning van de fruittelers, hebben hun doel bereikt”, weet Petra Wautraets van de Limburgse Fruitveiling.

“Wij hadden zestien plateaus Corinaperen besteld en hebben de voorraad al moeten aanvullen”, zegt Jean-Jacques Schols van Carrefour Market in Sint-Truiden. “De klanten hier willen de Belgische producten steunen, dat zie je en hoor je aan hun reacties.”

Nu in het nieuws