Schotenaar huwt ex-Miss USA tijdens sprookjeshuwelijk in Houston

Print
Schoten - Schotenaar Maxime ‘Max’ Sebrechts (34) trouwde afgelopen weekend in Houston (Verenigde Staten) met zijn sprookjesprinses Crystle Stewart (32). De beeldschone Texaanse werd in 2008 verkozen tot Miss USA en is nu een gevierde actrice.

Een echt glamourhuwelijk werd het, dat vier dagen duurde, met een clubparty op donderdag, een Texaanse avond met een mechanische stier op vrijdag, de kerkdienst en kasteelfeest op zaterdag en een poolbrunch op zondag. De Amerikanen kregen er geen genoeg van. "Wat een prachtige bruid", twitterde modellenbureau Neal Hamil. "Mooi vanbinnen en mooi vanbuiten." Ook voor Maxime ‘Max’ Sebrechts - zoon van oud-burgemeester Tony Sebrechts van Schoten - waren er complimentjes. "Wat een ‘fabulous man’", twitterde een bewonderaarster.

Crystle Stewart is in de Verenigde Staten een echte beroemdheid. Ze miste op een haar na het kroontje van Miss Universe door van de trap te tuimelen tijdens de finale. Het filmpje werd vijf miljoen keer bekeken op internet. Max Sebrechts leerde haar vier jaar geleden kennen op een Oscarparty toen hij als model in LA werkte. Het was liefde op het eerste gezicht.

"Alleen op vrijdagavond, voor de Texaanse avond, hadden we vijftien minuten regen. Voor de rest was het 40 graden warm, dus iedereen liep te zweten", vertelt de gelukkige bruidegom zondagavond. "Maar hier in Houston is het een vochtige warmte, dus was het nog nét draaglijk in mijn smoking. Crystle wou een echt Amerikaans trouwfeest. De bruidstaart met suikeren roosjes was groter dan ikzelf! Daar schrok ik toch effe van. Vrijdag op de Texaanse avond kregen mijn vader en moeder een cowboyhoed van de burgemeester van Houston en een senator. Dat vond ik een geweldig moment."

Het stel woont in Los Angeles, waar Crystle onder de vleugels van dezelfde manager als Halle Berry gelanceerd is als actrice. Ze speelt een hoofdrol in For Better or Worse, een sitcom à la Friends op het televisiekanaal van Oprah Winfrey. Max, die TEW studeerde in Antwerpen en een jaar Chinees in China, begint woensdag aan een MBA media en entertainment aan de universiteit in Malibu.

De meer dan driehonderd genodigden, waarvan een kleine honderd uit België, genoten met volle teugen. Beroemdheden als de Amerikaanse regisseur en acteur Tyler Perry schoven aan de feestdis aan. "We deden ons huwelijksfeest in Houston, omdat Crystles familie hier allemaal woont. Mijn familie en vrienden moesten sowieso overvliegen, we vonden het dan niet nodig om ook nog eens de familie van Crystle de verplaatsing naar onze woonplaats Los Angeles te laten maken."

Het paar ging al op huwelijksreis naar de Bahamas, want Crystle moet binnenkort weer zes weken naar de set om te acteren. De bruidegom zelf begint deze week aan de universiteit. "Ik zou met deze MBA graag iets gaan doen in de entertainment- en filmwereld, misschien als schakel tussen België en de Verenigde Staten", vertelt hij. "Onze wittebroodsweken zijn dus maar kort, want straks vertrekt Crystle zes weken naar de set in Atlanta. Maar we zijn ons leven nu zo al gewend. Mijn familie vliegt dinsdag weer naar huis. Er waren op ons feest koppels die vijftig jaar gehuwd waren. Dat wil ik ook!"

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio