© Reuters

Ex-werknemer Facebook: "Zuckerberg bedreigde ons met samoeraizwaard"

Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, is geen gemakkelijke jongen. Hij wil enkel de beste producten en heeft oog voor detail. Maar dat perfectionisme brengt met zich mee dat hij ook een van de meest gehate mensen op zijn eigen werkvloer is. Dat bevestigt ook Noah Kagan, een vroegere werknemer van Facebook. "Hij bedreigde sommige werknemers zelfs met een samoeraizwaard", aldus Kagan op de Amerikaanse nieuwswebsite Business Inside.

STMA

Kagan werkte amper negen maanden bij Facebook. Maar in die korte tijd zag hij wat voor persoon Zuckerberg was. "Ik en een collega (Chris Putman) hadden net een project afgewerkt. We waren er zeker van dat Mark het goed zou vinden. Maar toen we het project voorlegden aan Mark, riep hij: "Dit is waardeloos, doe het opnieuw!" Daarop kapte hij een flesje water uit over de computer. De hele redactie was in shock."

Op andere momenten bedreigde Zuckerberg zijn personeel met een samoeraizwaard. "Hij liep rond met een zwaard", aldus Kagan. "Niemand weet hoe hij aan dat zwaard komt, maar hij heeft nooit iemand verwond zover ik weet. Hij kwam rond en grapte dat hij je hoofd eraf zou hakken als je iets verkeerd deed aan de website. En dan moet je weten dat Zuckerberg een (toen) 23-jarige nerd is die een van de snelst groeiende bedrijven ter wereld leidt."