© Photo News

Racing Genk heeft akkoord met Frank Vercauteren

Racing Genk en Frank Vercauteren hebben woensdagvanavond een akkoord bereikt. Vercauteren wordt de nieuwe coach in de Cristal Arena, waar hij de ontslagen Emilio Ferrera zal opvolgen. Het contract is ingevuld, enkel de handtekening ontbreekt nog.

Redactie

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Frank Vercauteren zat vandaag samen met het bestuur van Racing Genk. Hij reisde vanavond af naar Rusland. De Belgische coach is er immers nog trainer van de tweedeklasser Samara. Hij heeft er een haalbare opstapclausule en zal de Russische clubleiding op de hoogte stellen van zijn beslissing. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat niemand binnen KRC Genk het nieuws van het akkoord wilde bevestigen. Meteen nadat TV Limburg aankondigde dat Frank Vercauteren de nieuwe trainer van KRC Genk wordt, werd meegedeeld dat er woensdag geen officiële mededeling zou volgen.In het Genkse bestuur gaan er al langer stemmen op om Vercauteren terug te halen als coach. Hij stond tussen december 2009 en augustus 2011 al aan het roer bij de club toen hij overnam van Hein Vanhaezebrouck en was erg succesvol. Eerst haalde hij Europees voetbal via Play-off 2, daarna maakte hij de Limburgers kampioen.

Vorig seizoen was Vercauteren al even in beeld vlak voor het contract van Emilio Ferrera verlengd werd, maar deze zomer verkaste de gewezen Anderlecht-speler en -trainer naar de Russische tweedeklasser Samara. Omdat hij daar nog maar anderhalve maand aan de slag is, ging iedereen er aanvankelijk van uit dat het onmogelijk was om hem zomaar terug te halen. Genk polste daarom Lokeren-coach Peter Maes (te duur) en legde ook contact met de Duitser Christoph Daum, maar er werd toch ook eens geïnformeerd bij hun voormalige ­oefenmeester.Emilio Ferrera werd vorige week al na de eerste speeldag ontslagen bij Racing Genk. Frank Vercauteren wacht nu de moeilijke taak om de rommelende kleedkamer op orde te krijgen. Gisteren werd Jeroen Simaeys nog weggestuurd omdat hij kritiek had geuit in de weekendkranten.

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws