© Photo News

VRT vindt uniek interview met Kurt Cobain terug in archieven

Leuk en onverwacht nieuws voor de grote Nirvana-fans. Radiopresentator Sam De Bruyn maakte woensdag op Studio Brussel bekend dat er uit de VRT-archieven plots een verloren gewaand interview met de legendarische frontman Kurt Cobain is opgedoken.

joro

Het interview werd teruggevonden nadat Nick Soulsby, een Britse fan van Amerikaanse grungegroep, de VRT contacteerde met de volgende boodschap: “Ik werk momenteel aan een nieuw boek over Nirvana en ik wist dankzij de online fancommunity LiveNirvana dat er in november 1991 een interview had plaatsgevonden in België (op zaterdag 23 november in de Gentse Vooruit om precies te zijn, nvdr). Maar niemand had dit ooit teruggevonden.” Daarop zijn de mensen van VRT beginnen zoeken, met dit gevolg.

In het interview hoor je een ontspannen Cobain in gesprek met Niels Delvaux van Studio Brussel.

“Ik zou niet in Nirvana zitten als de bandleden geen vrienden van me waren”, zegt Cobain, die 20 jaar geleden zelfmoord pleegde, onder meer in het interview.

Cobain vertelt voorts onder meer dat het touren soms saai kan zijn en dat alcohol een remedie kan zijn om de verveling te verdrijven. Op die bezopen momenten durfde er al wel eens iets te sneuvelen in de hotels waar ze belandden. “Als we iets kapot maken, dan doen we dat altijd in een happy mood”, aldus Cobain.