Man probeert minnaar van zijn vrouw omver te rijden

Een 35-jarige man uit Flémalle heeft woensdag geprobeerd een andere man, van wie hij vermoedt dat hij de minnaar is van zijn vrouw, omver te rijden. De dader werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Luik op beschuldiging van poging tot doodslag.

De feiten vonden woensdagochtend plaats. De man zette zijn 34-jarige vrouw, met wie hij al 12 jaar getrouwd is, af aan een busstation in Jemeppe (Seraing) zodat ze naar haar werk kon gaan. Haar man merkte echter een ander voertuig op met daarin een 27-jarige man van wie hij vermoedt dat hij de minnaar is van zijn vrouw. Die vermoedelijke minnaar was hij al eerder tegengekomen in een parenclub.

In plaats van naar haar werk te gaan, stapte de vrouw in de auto van de andere man. De echtgenoot voelde zich bedrogen en ramde daarop de wagen van zijn vermoedelijke rivaal. Vervolgens stapte hij uit zijn wagen, nam een ijzeren staaf en bedreigde zijn vrouw. Nadien kroop hij opnieuw achter het stuur en probeerde de andere man omver te rijden. Het slachtoffer kon een fatale aanrijding echter vermijden door zijn handen op de motorkap te plaatsen en opzij te springen, maar hij raakte hoedanook gewond. De dader erkende de feiten, maar minimaliseerde tegelijk de poging tot doodslag.