© BELGA

De Buyst tweede in openingsrit in de Ronde van Denemarken

Magnus Cort Nielsen (Cult Energy Vital Water) heeft woensdag de openingsrit in de Ronde van Denemarken (2.BC) gewonnen. Hij haalde het in de sprint voor onze landgenoot Jasper De Buyst (Topsport Vlaanderen-Baloise) en de Italiaan Valerio Agnoli (Astana). Nielsen mag ook meteen de leiderstrui aantrekken.

De etappe, over 155 km tussen Hobro en Mariager, werd gekleurd door een vroege vlucht met zes renners, onder wie ook één landgenoot: Nico Sijmens (Wanty-Groupe Gobert). Hun voorsprong liep nooit veel verder uit dan twee minuten.

21 km voor de finish werd het groepje bijgehaald door het peloton en stevenden we af op een massasprint. Enkele renners probeerden het peloton nog te verschalken met een late uitval, maar zonder succes. In de sprint toonde Nielsen zich de sterkste. De Buyst, op het EK voor beloften nog goed voor brons in de puntenkoers en zilver met Otto Vergaerde in de ploegkoers, moest vrede nemen met de tweede stek.

Voor het Deense toptalent is het al zijn vierde profzege, en zijn elfde ritzege (negen in wedstrijden voor beloften, twee in profwedstrijden) van dit seizoen. Vorig jaar won hij ook al twee etappes in de Ronde van Denemarken en dit jaar boekte hij een ritzege in de Tour des Fjords. Vanaf 2015 rijdt de 21-jarige Deen voor het Australische Orica-GreenEdge.

Meer sportnieuws