© AFP

© AFP

© AFP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Twee Belgen komen om bij vliegtuigcrash in Frankrijk

Bij het neerstorten van een Belgisch privé-vliegtuig in Frankrijk zijn woensdagmorgen twee Belgen omgekomen en drie Belgische kinderen gewond geraakt. Dat bevestigt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.

Guy Stevens,wver

Het toestel, een Socata TBM-700, crashte in Saint-Jean-les-Deux-Domaines nabij Meaux in de prefectuur Seine-et-Marne, toen het op weg was van Mandelieu naar Wevelgem. Volgens directeur Stefaan Van Eeckhoutte van de luchthaven Wevelgem-Kortrijk was het toestel eigendom van een bedrijsleider uit de regio Kortrijk en was de landing kort na de middag voorzien.

Twee inzittenden overleden bij de crash, het gaat om de piloot en Rik Glorieux, de zaakvoerder van AG Plastics uit Harelbeke. Dat is uit betrouwbare bron vernomen. Drie minderjarige passagiers raakten gewond. Van de drie gewonden is één er erg aan toe, aldus Reynders.

Bij AG Plastics wilde niemand reageren, maar de werknemers zijn wel aangeslagen. Rik Glorieux en de piloot vlogen al jaren samen, er was dus ervaring genoeg. Onderzoek moet de oorzaak van de crash uitwijzen, maar op het moment van de crash was er wel slecht weer boven Parijs.

De Belgische ambassade in Parijs staat in nauw contact met de Franse autoriteiten. De FOD Buitenlandse Zaken stelt alles in het werk om aan de families van de slachtoffers de nodige hulp te bieden.