© AP

Verdachte in zaak-Schumacher pleegt zelfmoord in cel

Een man die verdacht werd van de diefstal van het medisch dossier van ex-Formule 1-piloot Michael Schumacher heeft zich woensdagmorgen opgehangen in zijn cel in het Zwitserse Zürich. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten.

De man, wiens identiteit niet bekendgemaakt werd, werkte bij het Zwitserse helikopterbedrijf Rega en was dinsdag aangehouden wegens het schenden van patiëntenprivacy en medische geheimhouding. Bij zijn ondervraging had hij nog elke betrokkenheid ontkend. Er is nu een onderzoek opgestart, volgens het communiqué was er geen tussenkomst van iemand anders.

Rega, een van de grootste helikopterbedrijven van Zwitserland en gespecialiseerd in reddingsoperaties, diende een week geleden een klacht in wegens onbekenden. Twee weken eerder doken immers medische documenten over de situatie van Schumacher op en werden die te koop aangeboden. In het onderzoek naar de oorsprong van de documenten werd een spoor onderzocht van een IP-adres, dat leidde naar de Zwitserse helikoptermaatschappij Rega.

Rega bevestigde vorige week dat het deel uitmaakte van het medisch transport van Schumacher en dat het op 16 juni de voormalige F1-piloot van Grenoble naar Lausanne overbracht. Daarbij werd door het ziekenhuis ook het medisch dossier overgemaakt aan de maatschappij.

Meer sportnieuws