© Stefaan Van Hul

Frank Deboosere: ‘Onweer kan Dodentocht beïnvloeden’

Op vrijdag zullen ongeveer 12.000 mensen aan de start van de Dodentocht in Bornem staan. De deelnemers kunnen volgens Frank Deboosere maar beter oppassen voor regen en onweer. Zoals de voorspellingen er nu naar uitzien, zou deze editie wel eens letterlijk in het water kunnen vallen.

JUV

Weerman Frank Deboosere waarschuwt dat regen en onweer de Dodentocht dit jaar wel eens zouden kunnen beïnvloeden. Volgens het KMI zou er in de ochtend nog kans zijn op opklaringen met enkele buien. Later op de dag en ’s nachts kan er echter meer uitgebreide en soms hevige neerslag ontstaan die mogelijk gepaard gaat met onweer.

Ook voor het weekend voorspelt het KMI niet veel goeds. Het blijft erg wisselvallig met vooral zaterdag nog kans op onweer.

Tijdens de Dodentocht leggen de deelnemers 100 kilometer al wandelend of al joggend af. De tocht gaat van start om 21 uur. Persverantwoordelijke Francis Meeus zegt dat de organisatie dit jaar ongeveer 12.000 deelnemers verwacht, al is de opkomst afhankelijk van het weer. Voorlopig treffen de organisatoren geen extra maatregelen.

MEER OVER Dodentocht