© *

Eerste hulp bij drie miskopen in de solden

Natuurlijk ben je ondertussen zo verstandig dat je een te grote jurk, te kleine schoenen of een fout zittende jeans niet meer koopt omdat er een stevig kortingskaartje aanhangt. Maar voor die ene keer dat je je toch laat vangen: drie handige tips.

tib

Miskoop. De jurk waarvan je dacht dat hij losjes nonchalant viel, maar die eigenlijk te groot is

Oplossing. Neem een naaimachine of zoek een handige vriendin/naaiatelier in je buurt. Surf naar de blog ReFashionista, waar de Amerikaanse schrijfster en ontwerpster Jillian Owen bewijst dat ze van elk lelijk kledingstuk iets moois kan maken. Van maxi-tent naar mini-jurkje, het lijkt niet eens zo moeiijk.

Miskoop. De jeans waar iets mis mee is. Al kan je niet meteen zeggen wat.

Oplossing. Als deze broek toch in je kast zal blijven liggen, kan je ze net zo goed aan stukken scheuren. Letterlijk dan, want de gescheurde jeans is teruggekeerd uit de jaren negentig en hipper dan ooit. Voor je lukraak de schaar gebruikt, bekijk even dit filmpje, dat uitlegt hoe je aan die schijnbaar nonchalante gaten in je broek komt.

Miskoop. Schoenen waarvan je dacht dat je er nog zou inlopen. Maar die thuis toch krap bleken te zitten.

Oplossing. Het internet heeft vele tips, maar deze werkt: zoek de dikste kousen die je in huis hebt - trek desnoods twee paar over elkaar aan - en wurm je voeten in de schoenen. Loop er een half uurtje mee rond in huis en doe dat enkele dagen na elkaar. Als je de schoenen eerst warmblaast met een haardroger, rekken ze sneller. Dit trucje werkt wel alleen bij lederen en suede schoenen.

MEER OVER Mode & Beauty