© EPA

Cavendish maakt volgende week comeback

De Brit Mark Cavendish zal deelnemen aan de Ronde van de Ain (Fra/2.1), die volgende week dinsdag van start gaat. Daar zal hij voor het eerst aantreden sinds zijn opgave in de Tour de France. Dat maakte Omega Pharma-Quick.Step woensdag op zijn website bekend.

De ‘Manx Missile’ trok zich terug uit de Ronde van Frankrijk na een valpartij in de eerste etappe. Daarbij liep hij een schouderblessure op. In de Ronde van de Ain, waar ook de Colombiaan Rigoberto Uran voor OPQS zal deelnemen, wil Cavendish bekijken in welke mate hij hersteld is van zijn blessure. ‘De rest van mijn programma wordt na de Ronde van de Ain bepaald, afhankelijk van hoe ik me voel tijdens de vijfdaagse’, aldus de Britse spurtbom. ‘Samen met het team zullen we dan bespreken hoe we de rest van mijn seizoen zullen aanpakken.’

Cavendish zal tot zijn grote spijt niet aan de start verschijnen van de Prudential Ride London Classic (1.BC), een Britse eendagskoers die zondag verreden wordt. ‘Het is een fantastische koers, ik zou er graag volgend jaar rijden. Ik was zo trots toen ik in de openingsetappe van de Tour het Britse publiek zag, ik had gehoopt dat ik opnieuw voor mijn Britse fans had kunnen rijden’, stelde ‘Cav’. ‘Momenteel moet ik me, met twee koersen die op de kalender zo snel na elkaar geprogrammeerd staan, echter concentreren op mijn trainingen in Italië, vooraleer ik in competitie terugkeer in de Ronde van de Ain.’

Deelnemers OPQS aan de Ronde van de Ain: Julian Alaphilippe (Fra), Mark Cavendish (GBr), Gianni Meersman (Bel), Pieter Serry (Bel), Rigoberto Uran Uran (Col), Carlos Verona (Spa)

Deelnemers OPQS aan de Prudential Ride London Classic: Julian Alaphilippe (Fra), Andrew Fenn (GBr), Alessandro Petacchi (Ita), Mark Renshaw (Aus), Gert Steegmans (Bel), Stijn Vandenbergh (Bel)

Meer sportnieuws