Verkeerssituatie op kruispunt Wilgenweg en Pandgatheide is gewijzigd

De voorrangsregeling op het kruispunt Wilgenweg, Pandgatheide en Kattestraat in Sint-Amands is helemaal gewijzigd. Tot begin deze week was de Wilgenweg, de verbindingsstraat tussen Oppuurs en Sint-Amands, nog de voorrangsweg. Vanaf nu is de pandgatheide de voorrangsweg.

TDK

‘Zowel het verkeer dat op de Wilgenweg rijdt als het verkeer dat uit de Kattestraat komt moet voorrang verlenen aan het verkeer dat uit de Pandgatheide komt en op sommige delen van het kruispunt moet zelfs verplicht gestopt worden. Daarnaast halen we de snelheid in de buurt van het kruispunt naar beneden. In plaats van 70 is de maximumsnelheid nu nog 50 kilometer per uur’, zegt Kathy Van Meulder van de gemeente Sint-Amands.

Daarnaast werden baanreflectoren en snelheidsremmers aangebracht op het kruispunt om de nieuwe toestand duidelijk te maken aan de weggebruikers.

De komende dagen zal het gemeentebestuurder de nieuwe situatie grondig in de gaten houden. Momenteel gaat het nog om een proefopstelling maar de kans is groot dat binnenkort beslist wordt dat de voorrangswijziging definitief wordt.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio