© EPA

Al 150 lichamen van ramp MH17 onderzocht

Experts hebben woensdag al 150 complete lichamen en 300 lichaamsdelen onderzocht van slachtoffers die zich bevonden in de Boeing van Malaysia Airlines die in Oost-Oekraïne werd neergehaald. Dat heeft de Maleisische minister van Volksgezondheid woensdag gezegd tegen het staatspersbureau Bernama.

kidr

Deskundigen proberen in de Nederlandse stad Hilversum de identiteit vast te stellen van de menselijke resten die na de vliegramp in Oekraïne zijn geborgen. Inmiddels zijn 228 doodskisten met resten van Oekraïne naar Hilversum gebracht. Volgens de Maleisische minister Subramaniam Sathasivam zijn nu in totaal 600 lichamen of delen ervan in Nederland aangekomen, waarvan driekwart is onderzocht.

Bij de ramp kwamen alle 298 inzittenden van het Maleisische vliegtuig om het leven.

Het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie kan de aantallen niet bevestigen. 'Het onderzoek loopt. Eerst informeren we de nabestaanden en elke vrijdag brengen we de media op de hoogte', verklaarde een woordvoerder.

Het Nederlandse ministerie had afgelopen vrijdag gemeld dat twee slachtoffers zijn geïdentificeerd. In beide gevallen gaat het om Nederlanders. Daarna volgde geen officiële melding meer, maar de vader van een Britse inzittende zei dinsdag dat zijn zoon ook is geïdentificeerd. Volgens de Maleisische premier Najib Razak is ook de identiteit van 'meerdere Maleisische slachtoffers' vastgesteld.