1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dit ‘sneeuwvlokje’ is een drijvend luxehotel

Noorwegen heeft concrete plannen om een drijvend vijfsterrenhotel te ontwerpen in de vorm van een gigantische sneeuwvlok. Het bouwproject zal in december 2016 de deuren openen in het noordelijke Tromsø, dé plaats om het natuurfenomeen Aurora Borealis te bewonderen.

vwh

Het hotel krijgt de naam Krystall mee en zal over 86 luxekamers beschikken. Daarnaast komt er onder meer een spa, een conferentiecentrum, een glazen dak om van een mooie sterrenhemel en het noorderlicht te genieten en een open haard met transparante stenen. Om het allemaal nog wat unieker te maken, wordt het hotel in de vorm van een sneeuwvlok gebouwd en zal het in het midden van een fjord dobberen. Zeeziek worden is uitgesloten. Het hotel wordt zo groot dat je niet zal woelen dat het beweegt.

Het bouwproject wordt gerealiseerd door de Nederlandse architect Koen Olthuis van Docklands, een bedrijf dat gespecialiseerd is in zwevende constructies. De zogenaamde Krystall wordt tevens ontworpen met oog voor het milieu: het hotel kan indien nodig volledig worden verwijderd zonder de fjord te beschadigen.

Intussen is de architect met gelijkaardige projecten bezig in de Malediven. Daar ontwerpt hij een hotelcomplex met 185 drijvende villa’s. Deze worden zo gebouwd dat ze vanuit de lucht op een bloem lijken. Verder is er ook nog een plan om een drijvende hotelsite met veel groen te bouwen in de vorm van een ster. Dit is Olthuis’ respons op de klimaatopwarming. ‘Wetenschappers zeggen dat het stijgende water een gevolg is van de klimaatopwarming. Dit fenomeen is nu al voelbaar in de Malediven. We moeten met het water leren leven en er niet alleen tegen vechten’, zegt hij aan CNN.

MEER OVER Reizen