© Ludo Mariën

Groen Deurne wilt uitbreiding Velo-netwerk

Groen Deurne heeft vandaag een tweet rondgestuurd met de oproep om het succesvolle Velo-netwerk uit te breiden naar districten buiten de Singel. In juni bleek bij een rondvraag dat zeven op de tien huidige Velo-gebruikers meer gebruik van de fietsen zou maken als het netwerk uitgebreid wordt.

SiSt

Het succesverhaal van de Antwerpse stadsfiets kent geen einde. In 2012 abonneerden 20.000 Antwerpenaren zich op de goedkope Velo-dienst. Dit jaar waren dat er meer dan 33.200. Bovendien staan er nog 1.800 stedelingen op een wachtlijst, die langzaamaan weggewerkt wordt. Door de immense populariteit is het aantal stations bijna verdubbeld, van 80 naar 150 stations. Ook het aantal fietsen steeg exponentieel, in het begin werden er 1.000 Velo’s gebruikt, nu zijn dat er al 1.800.

Toch blijven er enkele knelpunten in het systeem, waaronder de beperkte netwerkdichtheid. Groen-districtsraadslid Walter Verbruggen: “Het lijkt ons zinvol om dit netwerk uit te breiden, juist door de grote populariteit van het Velo-systeem. Ook de rand van Antwerpen zou mogen profiteren van het succes.”

Dit is echter niet de eerste keer dat Groen opkomt voor een uitbreiding van het netwerk. Verbruggen: “Op het einde van de vorige legislatuur legden we samen met sp.a een plan op tafel om het district Deurne van Velo’s te voorzien. Het ging toen over een twaalftal stations. Dit is absoluut niet overdreven, gezien de grootte van het district. Het huidige college zou nu genoeg tijd moeten hebben om het haalbare plan nog eens onder de loep te nemen.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio