© SASKIA VAN GESTEL

Graf oud-strijder moet weg

De gemeente Laakdal wil het graf van oudstrijder Benediktus Neuts verwijderen. De familie is daar niet over te spreken. “We willen dat Benediktus bij de oud-strijders van de Eerste Wereldoorlog ligt”, zegt achterkleinzoon Wesley Neuts.

SASKIA VAN GESTEL

De familie Neuts bezoekt nog geregeld het graf van Benediktus Neuts. Hij was oud-strijder in de Eerste Wereldoorlog en stierf in 1970 op 77- jarige leeftijd. Benediktus werd toen begraven op het kerkhof van de Laakdalse deelgemeente Veerle. “Om een of andere reden werd hij niet bij de oud-strijders begraven”, zegt zijn achterkleinzoon Wesley Neuts.

“Waarom weet ik niet. Op zijn grafzerk staat wel vermeld dat hij oudstrijder was. Vorige week stond er bij het graf een mededeling van de gemeente dat we tegen eind dit jaar zelf zijn grafzerk moeten verwijderen. Als we dat niet doen, wordt alles eigendom van de gemeente en zullen ze het graf zelf verwijderen.”

“We vinden het respectloos om een graf van een oud-strijder te verwijderen”, zegt Wesley Neuts. “Overal wordt de Eerste Wereldoorlog herdacht, maar in Laakdal spelen ze het klaar om de laatste rustplaats van een oud-strijder te verwijderen. En dan te bedenken dat ze elk jaar voor de graven van de oud-strijders vertellen hoe gruwelijk de oorlog was en dat we die nooit mogen vergeten. Mijn overgrootvader vocht evenzeer als andere oud-strijders voor zijn vaderland en hij werd zoals zovelen ook gedecoreerd met tal van medailles.”

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio