© Saskia Van Gestel

Mirakelpoes verliest één van negen levens

Mark Mertens uit Mol heeft een echte wonderkitten in huis. Maandag was het poesje nog ten dode opgeschreven, maar na een stevige behandeling bij de dierenarts huppelt het diertje weer lustig rond.

VGD

“Vorige week vond ik mijn kleine poesje Stella piepend op de grond”, zegt Mark Mertens. “De kitten was in shock, onderkoeld, ondervoed en het maakte oncontroleerbare spierbewegingen. De temperatuur nemen was niet mogelijk en het diertje woog amper 250 gram. De dierenarts schatte de overlevingskans van Stella op amper één procent”, zegt Mark Mertens.

Het poesje kreeg een injectie met cortisone en nadien antibiotica en vloeibare voeding. Stella werd ook in een aangepaste couveuse gelegd. “De dierenarts had ook vastgesteld dat Stella een katertje was en daarom heb ik zijn naam veranderd in Per”, zegt Mark Mertens. “Eerst was de kitten genoemd naar mijn kleindochter Stella, nu is mijn kleindochter doopmeter van Per.”

Het avontuur van kleine Per was nog niet voorbij. “Dinsdagavond lette ik even niet op en liet ik de deur naar de tuin even openstaan. Zo glipte Per naar buiten. Een zoektocht leverde niets op, tot woensdagavond buurvrouw Martine en een zestal kinderen aan de deur stonden met kleine Per.” Ondertussen is de kitten al 70 gram bijgekomen en is hij levendiger dan ooit. “Per mag nu alvast een van zijn negen levens doorstrepen.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio