© Festival Mundo Latino

© Antilliaanse Feesten

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Site van festival Antilliaanse Feesten gestolen

De organisator van de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten, Lode Verschueren, dient deze week klacht in tegen onbekenden. “Op de Bulgaarse website www. festivalmundolatino.eu, een integrale kopie van onze vroegere website, worden tickets te koop aangeboden voor een latinofestival, dat direct wordt gelinkt aan de Antilliaanse Feesten. Pure oplichterij, er is geen enkele overeenkomst gesloten”, zegt Verschueren.

KARIN VANHEUSDEN

Het was advocaat Alex Trappeniers zelf die afgelopen weekend toevallig via een events-website op de site van het nieuwbakken Festival Mundo Latino in het Bulgaarse Plovdiv stootte. “Ik was na een bezoek aan het Centre Pompidou in Metz op zoek naar gelijkenissen tussen de Mundo Latino van Frida Kahlo en de Franse kunstenaar Fernand Léger”, vertelt hij.

“Groot was mijn verbazing toen ik de banner herkende van de Antilliaanse Feesten in het Bulgaarse Plovdiv. De website is een integrale kopie van die van de Antilliaanse Feesten vorig jaar, inclusief foto’s en filmpjes die vorige zomer tijdens het festival zijn gemaakt. De website Festival Mundo Latino is opgesteld in het Bulgaars, Spaans en Engels. De lay-out en indeling zijn identiek aan die van de Antilliaanse Feesten, ook inhoudelijk. Zelfs het te downloaden reglement van de camping van de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten is letterlijk vertaald. Al snel wordt duidelijk dat er geen sprake is van een connectie tussen het Bulgaarse festival en dat van Hoogstraten.

“Nochtans wordt het festival voorgesteld als een Bulgaarse editie van de Antilliaanse Feesten. Er staat zelfs letterlijk, en dat ook op de ticketservice Ticketpro, beschreven dat de stichters van de Antilliaanse Feesten ‘het genoegen hebben een soortgelijk festival in Bulgarije op te starten’. Dit ruikt naar oplichterij.”

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio