© PN

Bayern legt Pepe Reina vast

Doelman Pepe Reina staat dicht bij een contract met Bayern München, waar hij tweede doelman wordt na de ongenaakbare Manuel Neuer. Daarover hebben de Duitsers een akkoord met Reina en zijn club Liverpool.

jvh

'De speler legt in de komende dagen zijn medisch onderzoek af in München en ondertekent vervolgens zijn contract', aldus CEO Rummenigge op de website van Bayern. 'Pepe wilde dit avontuur beleven, ook al weet hij dat hij er met Manuel Neuer een nummer één voor hem staat, die als er niets gebeurt ook nummer één zal blijven.'

'Het was ons doel om voorbereid te zijn op elke eventualiteit. Ons doelmannen-probleem is nu verleden tijd. Reina is een gevestigde waarde en heeft veel ervaring. Hij voldoet aan de eisen van de technische staf', aldus Rummenigge.

De 31-jarige Reina speelt al sinds 2005 voor Liverpool. In Engeland verloor hij zijn plaats aan Rode Duivel Simon Mignolet. Daarom werd hij vorig seizoen uitgeleend aan Napoli. In Duitsland komt Reina, een jeugdproduct van Barcelona, onder de vleugels van zijn ex-coach Pep Guardiola.

Meer sportnieuws