© Patrick De Roo

Park Brilschans voor de tweede keer omgevormd tot Bar Brilschans

Voor het tweede jaar op rij organiseren het district Berchem en het plaatselijke cultuurcentrum Bar Brilschans. Drie zondagnamiddagen, van 17 tot 31 augustus, verandert het Brilschanspark in een zomerse bar in het groen.

SiSt

De zomerbar in het groen vormt het middelpunt van het evenement. Bezoekers kunnen aan picknicktafels of in strandstoelen relaxen met een ijsje of een drankje. Ook het Berchemse bier Kamil is er verkrijgbaar. De Klopperij, El Warda en Vegabites stillen de honger van de Berchemse lekkerbekken.

Kinderen en jongeren kunnen in Bar Brilschans naar hartenlust spelen en sporten. De opties zijn oneindig: ze kunnen met een vlot de vijver van het Brilschanspark oversteken, hennatattoos ontwerpen of muziek maken met recyclagemateriaal. De grote grasvlaktes van het Brilschanspark zijn ideaal voor een spelletje kubb, croquet, baseball of een andere sport. Bij de uitleendienst kunnen de bezoekers ter plaatse gratis het nodige materiaal lenen.

Elke week kunnen jong en oud ook verrassende sporten uitproberen. Op zondag 17 augustus staat er een ‘big air’ voor BMX-rijders en skaters en is er een demonstratie G-sporten (karate en rolstoeldans). Op zondag 24 augustus zijn er initiaties boogschieten en de laatste zondag zijn er golflessen. Als klap op de vuurpijl wordt er elke zondag om 20 uur afgesloten met een sfeervol optreden.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio