© THEO DERKINDEREN

Bornemse hotels zitten vol tijdens Dodentocht

De Dodentocht betekent ook een hele drukke periode voor de uitbaters van hotels. Voor hen is het de komende dagen alle hens aan dek, want alle kamers in de buurt van Bornem zijn geboekt door deelnemers van deze helse tocht. De meeste wandelaars boeken hun kamer zelfs al een jaar op voorhand.

THEO DERKINDEREN

Elk jaar opnieuw stijgt het aantal deelnemers aan de Dodentocht. Ook het aantal buitenlanders neemt jaarlijks toe. Alle hotels in Bornem en omgeving zijn dan ook al geruime tijd volgeboekt. “Een jaar op voorhand leggen ze hun kamer vast. Ze stappen de Dodentocht, overnachten hier nog een keer en boeken meteen hun kamer voor de volgende Dodentocht. Zo zijn ze zeker dat ze een kamer hebben. Want wat is er beter dan een hotelkamer te hebben vlak bij start en aankomst?”, zegt William Van Kerckhoven.

Hij is de eigenaar van twee hotels in Bornem: De Notelaer en Hotel Secundo. “Alles samen hebben we 29 kamers ter beschikking. Met de Dodentocht zijn die ingenomen door een grote groep Noren, enkele Nederlanders en Belgen. Het hele jaar door krijgen we telefoon van mensen die nog een hotelkamer zoeken tijdens het weekend van de Dodentocht. Vooral de laatste twee weken voor het evenement staat de telefoon hier roodgloeiend. Maar we moeten die mensen helaas teleurstellen. Vol is vol. Moesten we hier zeven hotels hebben, dan zaten die ook allemaal vol met wandelaars.”

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Mechelen

MEER OVER Dodentocht