© GVA

Wilrijkenaars kiezen zelf nieuwe geitentrofee

De Wilrijkenaren krijgen een nieuwe geitentrofee en mogen zelf kiezen wat die zal worden. Het verdict valt tijdens de jaarmarkt van 9, 10 en 11 augustus. De vorige reeks beeldjes is uitgeput. Drie kunstenaars maakten elk een nieuw ontwerp.

LL

Met de geitentrofee bekroont het district elk jaar een inwoner of vereniging die zich voor het district verdienstelijk heeft gemaakt. De trofee bestaat uit een beeldje dat op een of andere manier verwijst naar Wilrijk als geitendorp. Drie artiesten creëerden elk een ontwerp ter vervanging van de oude trofee.

Luc Vandevyvere, ook bekend onder zijn artiestennaam Deluc, ontwierp een geit die een sprong maakt. Het is een half afgewerkte geit, die dus nog ruimte laat aan de verbeelding. De Wilrijkse kunstenares Helene Jacobowitz koos voor een vrolijk springende geit en de Iraaks-Wilrijkse kunstenaar Raed Alobedi maakte een vol beeld van een gekroonde geit, versierd met veel plantenmotieven.

De drie ontwerpen zijn te bekijken in de inkomhal van het districtshuis aan de Bist. Tijdens de jaarmarkt van volgend weekend kunnen de bezoekers kiezen voor hun favoriet ontwerp.

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Stad

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio