© BFM

Spelend kind krijgt naald in knie

Voor een gezin uit Hoboken breekt een bange maand aan. Het dochtertje van vijf kreeg een naald in haar knie, waardoor het medicijnen moet nemen tegen aids en hepatitis. “Waarom wordt die dure medicatie niet terugbetaald”, vraagt de moeder zich af.

Dennis Van Damme

Pas op 4 september krijgt Kathleen D. (36), die vanwege de privacy van haar dochtertje anoniem wil blijven, de eerste resultaten van het bloedonderzoek te zien. Tot dan weet ze niet of de kleine L. al dan niet hiv of hepatitis heeft opgelopen. Het vijfjarige meisje bezeerde zich zondag in de speeltuin van het Nachtegalenpark, bij het Antwerpse district Wilrijk.

“Op gegeven moment kwam mijn oudste dochter naar mij gelopen: Mama, kijk eens wat er in mijn knie zit? Tot mijn ontsteltenis bleek het een drie centimeter lang stuk van een naald te zijn. Het personeel van de taverne waar we zaten, raadde meteen aan om de ambulance te bellen. Die schakelde op zijn beurt het Instituut voor Tropische Geneeskunde in, dat zei dat ik hiv-remmers en medicatie tegen hepatitis nodig had.”

Geen terugbetaling

Die gespecialiseerde medicatie is allerminst goedkoop. Voor deze maand alleen al betaalt Kathleen daar zo’n 500 euro voor. “En er is geen enkele instantie die kan tussenkomen. De verzekering niet, de mutualiteit niet en de uitbater van de speeltuin niet. Daar stel ik mij vragen bij.”

Die vragen blijken niet eenvoudig te beantwoorden. Zowel de Christelijke Mutualiteit als de stad Antwerpen kon nog geen antwoord bieden.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio