© AFP

Sven Nys bevestigt breuk met Isabelle: “Uit elkaar gegroeid”

Veldrijder Sven Nys en zijn echtgenote Isabelle Nijs zijn niet langer een koppel, zo raakte dinsdagavond laat bekend in de marge van het afscheid van zijn collega-veldrijder Niels Albert. Beide partijen hebben besloten in onderling overleg uit elkaar te gaan, maar zullen uit respect voor hun privacy geen verdere vragen beantwoorden.

GVA

“Wij hebben samen beslist dat het beter is om uit elkaar te gaan”, bevestigt Nys woensdag in een persbericht. “Wij willen benadrukken dat wij desondanks wel nog altijd een goede verstandhouding hebben en niet met ruzie uit elkaar gaan. We zijn uit elkaar gegroeid en zullen alle verdere beslissingen in het belang van onze zoon Thibau nemen.”

Het koppel leerde elkaar kennen op een ogenblik dat Sven Nys al bezig was zijn carrière uit te bouwen. De twee huwden in 2002 en kregen samen een zoon, Thibau. Die zette vorig jaar zelf zijn eerste stappen als renner in het veld.

Isabelle Nijs was jarenlang de steun en toeverlaat van Sven Nys. Ze regelde de commerciële en praktische zaken rond de carrière van haar man en was de sterke vrouw in de schaduw. Toch besloot ze vorig jaar om haar eigen kapperszaak te beginnen. Het koppel woont in Tremelo.

Nys verschijnt vandaag normaal gezien aan de start van het na-Tourcriterium in Antwerpen.

Meer sportnieuws