© AFP

Facebook van Antwerpse agenten krijgt controle

Er komen richtlijnen waaraan Antwerpse agenten zich zullen moeten houden als ze actief zijn op sociale media zoals Facebook en Twitter. “En als die richtlijnen er eenmaal zijn, zullen we er op toezien dat ze ook worden nageleefd”, zegt woordvoerder Sven Lommaert.

SVW

De maatregelen komen er onder meer nadat enkele Antwerpse agenten in juni racistische opmerkingen hadden gemaakt op Facebook.

Ook na het hardhandige politieoptreden in een Antwerps café afgelopen weekend schreven enkele agenten weinig subtiele commentaren op de sociale media.

Antwerps korpschef Serge Muyters wees het personeel dinsdag in een mail op de gevaren van die sociale media. In die mail benadrukte hij dat een agent ook buiten zijn diensturen de deontologie moet respecteren.

Over enkele maanden komen er dan duidelijke richtlijnen, die gecontroleerd zullen worden. Het Antwerpse stadsbestuur zal bovendien vrijdag een opleiding voor leidinggevenden binnen het korps goedkeuren. “Zij leren daarin niet alleen omgaan met diversiteit op de werkvloer, maar ook wat ze moeten doen bij racisme onder collega’s”, aldus Lommaert.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio