© VDB

Gertjan Claes opnieuw bij Red Dragons

De nationale mannenvolleyploeg heeft de trainingen hervat om het WK voor te bereiden, dat op 31 augustus voor hen begint in het Poolse Krakau. Gertjan Claes ondervindt geen last meer van zijn blessure. Hij doet alle trainingen mee en zit in de selectie van veertien spelers die de drie oefenstages meemaken.

‘Wij hadden geen probleem om sparring-partners te vinden, integendeel: we moesten zelfs een te late aanvraag van Brazilië afwijzen, omdat onze afspraken met Finland al gemaakt waren. Ook door Servië en Bulgarije werden we al gevraagd. Het zegt genoeg over het respect dat onze ploeg momenteel geniet in de volleybalwereld,’ meldde coach Dominique Baeyens.

‘Omdat we door een langdurende World League een relatief korte voorbereidingsperiode moeten afwerken, heb ik niet langer geëxperimenteerd met andere spelers. Het verschil met mei-juni is trouwens dat ik nu - bij mogelijke blessures - een beroep kan doen op speelklare vervangers, omdat ook de clubs stilaan gestart zijn met hun trainingen. Trouwens, het WK is het hoogtepunt van een seizoen en dan moet je niet denken aan de ploeg die misschien binnen vier jaar zal spelen.’

De selectie van 14 spelers: Frank Depestele, Matthias Valkiers (spelverdelers), Pieter Verhees, Simon Vandevoorde, Pieter Coolman (middenmannen), Bert Derkoningen, Stijn Dejonckheere (libero’s), Hendrik Tuerlinckx, Gert Van Walle, Bram Van den Dries (hoofdaanvallers), Kevin Klinkenberg, Sam Deroo, Matthhijs Verhanneman en Gertjan Claes (receptie-hoek).

Oefenwedstrijden:

9 en 10 augustus tegen Bulgarije (Sofia)

15 en 16 augustus tegen Servië (Belgrado)

22 en 23 augustus tegen Finland (Hämeenlinna)

Meer sportnieuws