Gemeentehuis Wuustwezel in de steigers?

Het gemeentehuis van Wuustwezel staat in de steigers. De komende weken worden er renovatiewerken uitgevoerd aan het dak van dit eeuwenoud kasteeltje. De kosten hiervoor worden geraamd op ruim 131.000 euro. De renovatiewerken aan het gemeentehuis in Wuustwezel gingen dinsdag 5 augustus van start. Het voormalig kasteeltje Hens, ook wel 't Hofke" genaamd, werd gebouwd in 1910 en 1911. Het is gelegen in een groot park met een mooie vijver en werd door de gemeente Wuustwezel aangekocht in 1923. “Om de aankoop te kunnen betalen, werd een groot deel van het park destijds verkocht als bouwgrond”, zegt communicatieabtenaar Kris Milbou. “Op zondag 8 augustus 1926 werd het gebouw officieel als nieuw gemeentehuis in gebruik genomen. In 1997 werd de binnenzijde gemoderniseerd en aangepast aan de hedendaagse noden. Op 25 september 2011 vierde Wuustwezel het 100 jarig bestaan van dit gebouw met een grootse opendeur.”

Margo Tilborghs

De firma Tectum Constructors zal de komende weken de natuurleien van alle hellende daken van het gemeentehuis vernieuwen, uitgezonderd deze van het torentje. “De leien van het torentje werden al vervangen tijdens de verbouwingswerken aan het gemeentehuis in 1997”, zegt Milbou. “Toen waren de leien van de hellende daken nog in goede staat. Nu, 17 jaar later, zijn ze bros en aan vervanging toe.”

De kosten van de renovatie worden geraamd op 131.145,28 euro inclusief btw. Als de herstelling volgens planning verloopt, zullen de werken voltooid zijn op 9 september 2014.

“De Wuustwezelse burger zal van deze werken geen hinder ondervinden”, zegt de communicatieambtenaar nog. “Het gemeentehuis blijft gewoon open en de verschillende diensten blijven steeds bereikbaar.”

MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio