1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Voka waarschuwt voor Nederlands bedrijf

Ondernemer René Konings uit Koningshooikt (Lier) kreeg vorige week een telefoontje van een bedrijf uit Nederland. Het wou hem op een dwingende wijze een domeinnaam voor een website verkopen. Voka-Kamer van Koophandel Mechelen waarschuwt voor ongeoorloofde praktijken.

Chris Van Rompaey

"Media Center Europe, een bedrijf uit Leeuwarden in Nederland, belde me vorige donderdag op. De man vertelde mij dat iemand de domeinnaam ?motorhomeskonings.net' wilde registreren. Als ik dit wilde voorkomen, moest ik die domeinnaam onmiddellijk zelf door Media Center Europe laten registreren. Dat zou me net geen 150 euro voor tien jaar kosten en ik moest meteen beslissen", zegt René Konings, zaakvoerder van Motorhomes Konings.

"Ik bezit zelf de domeinnamen met extensie be, com en eu en was er natuurlijk niet blij mee dat iemand anders zich ?motorhomeskonings.net' zou toe-eigenen. Ik zei de verkoper dat ik eerst een contract wilde kunnen lezen. Iets nadien kreeg ik via e-mail wat informatie, maar geen contract.

De mail gold meteen als de opdrachtbevestiging voor de registratie van drie domeinnamen. De mail vermeldde ook dat de registratie van de domeinnaam ondertussen al voltooid was en dat ik Media Center Europe opdracht gegeven had tot het leveren van deze dienst."

"Amper een uur later volgde een factuur voor de registratie van niet één maar liefst drie domeinnamen voor een totaalbedrag van 449,85 euro. Ik heb geantwoord dat ik op hun voorstel niet inging en dat ik de politie zou contacteren. Sindsdien heb ik van Media Center Europe niets meer vernomen."

Chris VAN ROMPAEY

Foto's CVR: René Konings en de factuur die hij ongevraagd ontving.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio