TennisNieuwsblad CriteriumRTC Sint-Niklaas

Opnieuw Bjarne Van Der Herten

Nadat hij de vorige weken ook al aan de winnende hand bleef, schreef Bjarna Van Der Herten (Beckhand) ook het tornooi van RTC Sint-Niklaas op zijn naam.

ddd

‘In de halve finale tegen Rens Van Der Weken werd het opnieuw heel spannend, maar in de finale tegen clubgenoot Yens De Dobbeleer liep het een stuk vlotter. Enkel in de eerste set was het enkele keren nipt’, vertelt de winnaar.

Bornemenaar Jonas De Pauw, die bij Mannen 3 al Van Der Weken uitschakelde, kreeg Thomas Laureijs (Beckhand) als tegenstander, maar die moest in de tweede set geblesseerd opgeven. Laureijs had in een heel spannende halve finale Stefan Borms (Broeksken) in drie sets gevloerd.

Florian Lagae (De Vallei) was bij Mannen 4 met dubbele 6-2 cijfers de betere van Mario De Clerck (Stekene) en bij de sterk bezette reeksen Mannen 5 en 6 ging de finalewinst naar respectievelijk Sam Cools (De Jasmijn) en Mathias Buytaert (Soks). Die laatste had wel drie sets nodig (6-2, 6-7, 6-4) om Wesley Temmerman af te houden.

Slechts zes inschrijvingen in de hoogste vrouwenreeks (Vrouwen 2). Luna Kosolosky (De Vallei) won het Wase onderonsje van Julie Huytgaerts (Beckhand).

Sophie Ann Brems (Wase), die ook deelnam bij Vrouwen 2, stond in de finale bij Vrouwen 3 tegen zus Valerie. En die won het familietreffen. Famke Schilders (De Vallei) kreeg bij Vrouwen 4 weinig tegenstand (6-1,6-1) van Ellen Bolle (Wachtebeke).

Er waren ook twee reeksen voor de dertigers.

Bij de mannen ging de winst naar Gunther Van Donnick (De Zilveren Klomp), bij de vrouwen was Ann Mettepenningen (TC 78) de primus.

Meer sportnieuws