© W&F

Brasschatenaar stapt Dodentocht voor Vogelopvangcentrum

De 54-jarige Brasschatenaar Danny De Proft uit Mariaburg neemt dit weekend voor de zesde keer deel aan de Dodentocht in Bornem. Hij laat zich hierbij sponsoren voor het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren in Kapellen.

JAN BRYS

“Ik dacht er vorig jaar al aan om mij te laten sponsoren voor een goed doel, maar toen is het er niet van gekomen. Terwijl ik deze editie van de Dodentocht voorbereidde, kwam het idee terug. Ik koos voor het Vogelopvangcentrum. Zij leveren prima werk. In het verleden bracht ik er zelf al eens gewonde diertjes binnen. Ik woon in dezelfde straat”, zegt De Proft.

“Vorig jaar ben ik er voor het eerst in geslaagd de honderd kilometer helemaal uit te stappen. Ik kwam net op tijd binnen. Vroeger liep ik marathons, maar sinds een aantal jaar ben ik meer en meer gaan stappen. Voor de Dodentocht drijf ik het aantal uren stappen stelselmatig op. Zo heb ik op 21 juli nog negen uur aan een stuk gewandeld, goed voor 54 kilometer. Tijdens de Dodentocht krijg ik het bij zonsopgang altijd moeilijk. Dan begin je stilaan pijn te voelen. Ik heb muziek bij, maar wacht daar altijd mee tot na kilometer vijftig. In het begin loop je toch altijd in een grote massa en dan kan je geregeld een babbeltje slaan.”

Marcel Peeters van het Vogelopvangcentrum is uiteraard in de wolken met het initiatief van Danny De Proft. “Het is de eerste keer dat we op deze manier steun krijgen. Wij zijn afhankelijk van de Vlaamse Overheid. Per schijf van 400 leden krijgen wij subsidies. Daar komt nog een bedrag bij omdat we jaarlijks vier tijdschriftjes uitgeven en educatieve activiteiten organiseren. Verder krijgen wij ook ondersteuning van de provincies en van de omringende gemeenten”, zegt Peeters die dit jaar al 3200 diertjes binnenkreeg ter verzorging.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Editie Noord

MEER OVER Dodentocht