© Gert Cools

Polderdorp krijgt 5000 vierkante meter bos

Achter sporthal van deelgemeente Verrebroek gaat het gemeentebestuur van Beveren 5000 m² bebossen. Het nieuwe bosgebied komt er als compensatie van verloren groengebieden.

YV

“Door de bouwprojecten van de scouts en gidsen Sint-Martinus en door de verkaveling ‘t Congoken zijn er op het grondgebied van Beveren enkele bossen moeten wijken”, zegt schepen van Groen en Natuurontwikkeling Filip Kegels (N-VA). “Omdat de compensatie ervan niet op dezelfde locatie kon gebeuren, besliste het schepencollege om dit in Verrebroek te compenseren. De locatie achter de sporthal is er voldoende groot en bestemd voor groene publieke ruimte. Ze zal nu voor 5000 vierkante meter bebost worden. “

Kegels wil het bebossingsproject in Verrebroek koppelen aan een recreatieve invulling. Hij denkt in de eerste plaats aan de aanplanting van een geboortebos en aan de plaatsing van speeltuigen, verspreid in het bos. “Het is een mooi project voor Verrebroek. Het bos ligt net aan de school en in het gebied dat de meeste bewoning telt in Verrebroek. In een latere fase zou het ook dienst kunnen doen als groene verbinding. Naast het bos ligt namelijk het gebied waarin de verkaveling Groothuiswijk fase 2 gerealiseerd kan worden”, blikt de bevoegde schepen vooruit.

De geplande aanleg van een bos in Verrebroek is goed nieuws voor de plaatselijke Chiro Judocus, de enige jeugdbeweging in het dorp. “Een extra bos in de nabijheid van het heem is natuurlijk interessant voor onze negentigtal leden”, reageert groepsleider Yorick De Bock. “Ik weet nog niet wat ik me bij 5000 vierkante meter moet voorstellen en hoe het terrein ingevuld zal worden. Dat belet niet we zo’n bos graag tegemoet zien. Een aantal spelen kan hoofdzakelijk in een bos gespeeld worden.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Editie Waas

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio