© Dirk Kerstens

Stoet van 2pk’s kleurt lokale trouwpartij

Wimage, de Zuid-Franse deux chevaux-club van William Triki (64), houdt zaterdag halt in Pulderbos. De Kempenaar wil er met een flashmob van lelijke eendjes een lokale trouwpartij opvrolijken.

Peter Briers

William Triki, alias lavendelboer Wim, was twee decennia lang de motor achter kinderboerderij Extra Muros in Gierle. In 2005 verkaste hij samen met zijn vrouw Lutje naar de Franse Ardèche, waar hij de eerste Vlaamse gids werd in Aven d’Orgnac, het grootste grottencomplex van Frankrijk. Triki staat ook aan het roer van het pas opgerichte ‘Wimage’, een club voor eigenaars van 2pk’s.

“Met die voorlopig nog kleine kliek wilden we begin juli in Orgnac een recordaantal deux chevaux optrommelen”, zegt Triki. “Het zag ernaar uit dat we het bestaande record konden breken, maar familiale omstandigheden dwongen ons om tijdelijk terug naar België te komen. De recordpoging is verschoven naar 2015.”

De onverwachte terugkeer van Triki bracht een aanstormend bruidspaar uit Pulderbos op ideeën. “Hanne en Stefan belden me met de vraag of ik twee lelijke eendjes kon fiksen om deel uit te maken van hun bruidsstoet. En dat is me gelukt. Sterker: er zullen zeven ‘geitjes’ opdagen. Maar het kan nog beter, vind ik. Bedoeling is dat we het pasgetrouwde koppel zaterdag trakteren op een heleboel deux chevaux. Hoe meer, hoe liever.”

Als het van boer Wim afhangt, wordt de huwelijkspartij een pop-up volksfeest. “Kinderen kunnen tekeningen van lelijke eendjes inkleuren en ze aan het bruidspaar overhandigen. Onze club liet ook bierviltjes drukken voor wie een wens wil neerpennen. Niet alleen deux chevaux zijn welkom. Eigenaars van andere oldtimers zien we net zo graag komen. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze het bruidspaar begeleiden van het gemeentehuis naar de kerk.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Edities Noord, Zuid en Kempen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio