TennisSterrentoernooi TC Eeklo

Ief Nollet wint met overtuiging

Het sterk bezette enkeltoernooi van TC Eeklo werd mede door het fraaie weer een voltreffer. De finale in Mannen 1 (B0 - A-internationaal) werd door de bij TC La Gantoise aangesloten Ief Nollet gewonnen. De nationale nummer 33 haalde het in de eindstrijd overtuigend in twee sets (tweemaal 6-3) van Eduardo Peralta-Tello.

jp

Laatstgenoemde kende in zijn halve finale weinig problemen (6-4 en 6-2) met James Storme junior (B15/4). Nollet had het in zijn halve finale veel moeilijker met Philip De Vetter. Nollet won de eerste set met 6-2, maar liet zich in de tweede set (2-6) op te veel foutjes betrappen. In de beslissende set trok Nollet met 6-3 verdiend aan het langste eind.

Zijn Gentse clubmakker Arnaud Weynants (B-15) won de finale in Mannen 2. Hij haalde het in drie sets van de bij TC Racso aangesloten Peter Duyck (B-15). Weynants hoefde in de halve finale tegen Noah Van Hecke niet te diep in zijn krachtenarsenaal te putten. Van Hecke verloor de eerste set met 6-4 en diende nadien de strijd te staken.

In de enkelfinale van Vrouwen 2 was Kaat Sierens niet opgewassen tegen Manou Delanghe. De C30 van TC Nobel ging in twee korte sets onderuit. Sierens maakte wel indruk in de halve finale door in twee sets van Amelie Descamps te winnen. Lisa Van Der Maas van TC Zomergem mocht een feestje bouwen. Deze C30 van TC Zomergem toonde zich in de eindstrijd van Vrouwen 3 in drie sets sterker dan Charlotte Sonck. Van Der Maes versloeg in de halve finale de bij TC Eleven uit Merendree aangesloten Charlotte Van Parijs.

Meer sportnieuws