© Mia Uydens

© Mia Uydens

© Mia Uydens

© Mia Uydens

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zeepvlokken uit Wereldoorlog II

De Zusters trappistinnen van Brecht verkopen al ruim een halve eeuw zeepproducten die ze zelf maken. Speciaal voor hun Zomerwinkel van 8, 9 en 10 augustus hebben ze het assortiment uitgebreid met originele zeepvlokken uit de Tweede Wereldoorlog.

jan vorsselmans

“Naar jaarlijkse gewoonte stellen we onze kloostergebouwen gedeeltelijk open voor het publiek en kunnen de bezoekers onze zeepproducten aankopen. Ditmaal zijn we er uitzonderlijk in geslaagd om zeepvlokken uit de Tweede Wereldoorlog te kunnen aanbieden”, zegt zuster Katharina.

“Wij kregen die zeep van de zusters van Regina Pacis in Schoten. Waarvoor dank”, vervolgt zij. “Ze hadden een partij oude zeep gevonden bij het opruimen van hun zolder.”

Het gaat om zeven grote zakken van elk 20 kilogram gevuld met zeepvlokken, plus daarbij oude dozen met Sunlight-zeep en een partijtje Marseillezeep. “Allemaal heel oud, maar heel goed van kwaliteit en nog bruikbaar”, weet de Brechtse zuster. “Ik heb er tweemaal de vloer van de keuken mee gepoetst, met mooi resultaat als gevolg”, getuigt zuster Katharina.

De zeepvlokken moeten worden geweekt in water, zodat je na goed roeren een ‘papje’ bekomt. Pas daarna is de zeep klaar voor gebruik. De trappistinnen hopen met deze zeep succes te hebben tijdens hun Zomermarkt.

De Zomerwinkel vindt 8, 9 en 10 augustus telkens plaats van 13.30 tot 17u in de Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth, Abdijlaan 9 in Brecht.

Info: 03.313.92.50, www.abdijnazareth.be

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners