© BELGA

-

UCI legt Roman Kreuziger voorlopige schorsing op

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft een voorlopige schorsing met onmiddellijke ingang opgelegd aan Roman Kreuziger naar aanleiding van zijn verdachte bloedwaarden tussen maart en augustus 2011 en van april 2012 tot het einde van de Giro 2012. Dat maakte de UCI via een Twitterbericht bekend.

Bij de renner werden afwijkende bloedwaarden vastgesteld in die twee periodes. Kreuziger werd daarvan op de hoogte gebracht in juni 2013 en vocht de analyse van de UCI aan met verschillende rapporten. Hij schreeuwde zijn onschuld uit, maar de UCI had geen gehoor naar zijn verhaal. Toch bleef een beslissing/schorsing van de UCI uit.

Zijn ploeg, Tinkoff-Saxo, zette hem daarom zelf maar op non-actief vlak voor de Tour, maar besloot, bij gebrek aan uitblijven van een beslissing van de UCI, om de Tsjech te laten starten in de Ronde van Polen, die zondag begint. ‘We hebben nu een voorlopige schorsing met onmiddellijke ingang opgelegd’, luidt het bij de UCI, ‘omdat ons ter ore kwam dat de renner zou starten in de Ronde van Polen en de Vuelta’. Het gaat dus nog niet om een definitieve beslissing.

(belga)

Meer sportnieuws