Yellow Tigers met 3-0 te sterk voor Canada

Foto: VDB

Yellow Tigers met 3-0 te sterk voor Canada

Print

In de Sportoase in Leuven hebben de Yellow Tigers vrijdag een 3-0 zege geboekt tegen Canada in hun vierde wedstrijd van de World Grand Prix. De setstanden waren 25-17, 25-20 en 25-19.

België speelden met Frauke Dirickx, Laura Heyrman, Charlotte Leys, Freya Aelbrecht, Lise Van Hecke, Hélène Rousseaux en libero Valerie Courtois. Jasmien Biebauw, Nina Coolman, Els Vandesteene, Angie Bland en Ilka Van de Vyver vielen in.

Na drie zeges en een nederlaag zijn de Belgen met negen punten tweede in hun groep. Zaterdag volgt een eerste clash met Nederland, dat vrijdag Argentinië met 3-0 inblikte en ongeslagen aan de leiding gaat. Zondag spelen de Tellow Tigers tegen Argentinië. De slotwedstrijden tegen Nederland, Polen en Puerto Rico vinden volgend weekend in het Nederlandse Doetinchem plaats. Gastland Polen en de eerste drie andere landen in de poule spelen van 15 tot 17 augustus de Final Four. De winnaar van die Final Four speelt een week later de Final Six tegen de ploegen uit de eerste afdeling.

Gert vande Broek: ‘Moeten beter met druk leren omgaan’

Gert vande Broek was vrijdag tevreden met de 3-0 zege van zijn Yellow Tigers tegen Canada, maar had wel een gebrek aan stabiliteit bij zijn ploeg gezien. ‘We moeten leren spelen onder druk van het publiek, de druk van het behalen van een 3-0 zege. Tegen Nederland zal het zaterdag beter moeten’, weet de coach.”

‘We moeten fouten durven maken, nu blijft dat soms nog te lang in de hoofden achter en dat moet eruit. Willen we de Final Four halen, dan moeten we hier minstens 6 op 9 halen en dan nog kan zelfs het setgemiddelde van belang zijn. Vandaar die vraag om er 3-0 van te maken. Maar ik heb vertrouwen in mijn speelsters. De invalsters zijn uitstekend ingevallen en sommige speelsters die zwakke momenten hadden, zag ik terugkomen. Nee, ik heb er vertrouwen in dat het zaterdag een goede wedstrijd vol emoties wordt. Maar Nederland is natuurlijk wel favoriet.’

Aanvoerster Charlotte Leys besefte dat haar ploeg een dipje kende na een uitstekende start. ‘Maar het voornaamste is dat wij terugvochten en dat wij verdiend met 3-0 wonnen. Ik denk dat we door dit resultaat vertrouwen getankt hebben om onze wedstrijd - de derby - van zaterdag met een gerust gemoed aan te vatten.’

Meer sportnieuws