KTA-nieuwbouw eindelijk in zicht

Het Atheneum Hof van Riemen aan de Boudewijnlaan kan bijna beginnen aan de lang geplande nieuwbouw. Eens een geschikte aannemer gevonden is, zal een nieuw gebouw verrijzen met praktijkklassen en leslokalen.

Bert Provoost

Het KTA van Heist beschikt over een modern hoofdgebouw dat aan alle hedendaagse noden beantwoordt. Maar de paviljoenen daarnaast die ook nog gebruikt worden zijn dat allerminst. "In de jaren zeventig zijn er vijf paviljoenen gebouwd om het plaatsgebrek in de school tijdelijk op te vangen. Maar veertig jaar later staan ze er nog altijd. Ondertussen zijn de barakken echt aftands geworden. Drie van de vijf kunnen we niet meer gebruiken omdat het er bijvoorbeeld binnenregent. Het is dus hoog tijd dat we een nieuwbouw krijgen. We zijn al jaren met de voorbereidingen bezig", zegt directeur Geert Van Noten.

Op de plaats waar nu, gezien vanaf de Boudewijnlaan, de eerste twee paviljoenen staan komt de nieuwbouw. Het gevaarte van dertig op veertig meter van twee verdiepingen zal met een gang gekoppeld worden aan het huidige hoofdgebouw. Zo zullen de twee entiteiten één geheel vormen.

Tegen september 2016 zou het nieuwe gebouw helemaal in gebruik genomen kunnen worden. Het hele project zou een dikke drie miljoen euro kosten en wordt gebouwd via een dbfm-formule met de privé-sector.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Foto Dirk Vertommen

Bert Provoost


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio