"Stadion in jaren niet meer zo knap"

Bij SK Berlaar hebben ze de afgelopen weken hard gewerkt om de infrastructuur aan te pakken. Zo werd er maar liefst 130 ton zand aangevoerd om van de nieuwe grasmat een pareltje te maken. De samenwerking met Lyra, dat ook in Berlaar komt spelen, zorgt voor een nieuwe wind.

Bert Provoost

"Het was nodig om onze infrastructuur verder aan te pakken. In jaren heeft het stadion er niet meer zo knap uitgezien. We hebben deze zomer heel hard gewerkt. Met heel veel mensen hebben we de handen uit de mouwen gestoken. Het resultaat is al heel goed", vertelt het tevreden bestuurslid Roger Wijns.

Ten eerste is het A-veld helemaal heraangelegd. "We hebben een professionele firma een volledig nieuwe grasmat laten leggen. Sinds de bouw van het complex zijn hier al problemen met de waterhuishouding op het veld. Dat hebben we nu voor eens en voor altijd opgelost. Er is 130 ton zand geïnjecteerd in de grond. Alles is perfect geëgaliseerd en we hebben een sproei-installatie en afwatering laten inwerken onder de grond. We zijn erg tevreden met het resultaat. Ik denk niet dat er veel clubs in provinciale zijn die zo'n veld hebben", zegt Wijns fier.

Naast het veld ligt de grote tribune, die indertijd gebouwd is op maat van derde klasse. "Het is uiteraard een oud gebouw, maar we hebben al heel veel gedaan om het op te lappen. Zo is al het onkruid weggehaald. De betonnen constructie is helemaal opgekuist en afgespoten. Er komen nog grote zeilen op de achterkant van het gebouw, zodat de vervallen muur aan de kant van de parking niet meer zichtbaar is. Ook de bekende grote bal op die muur wordt aangepakt", klinkt het.

De grasmat heeft bijna 25.000 euro gekost. "Dankzij de samenwerking met Lyra kunnen we dit doen. We doen investeringen samen en zo worden we er allebei beter van." Ook op andere vlakken blijkt de samenwerking met Lyra een goede zaak. "Hun stadion verdwijnt. Dus nemen ze alles mee wat ze kunnen gebruiken. We gaan op vlak van meubilair alles uitzoeken dat we nog kunnen gebruiken. Ook hebben ze heel wat keukengerei, iets wat we ook goed kunnen gebruiken. En ze blijken ook hetzelfde type scorebord te hebben. We halen het naar hier om wisselstukken achter de hand te hebben. Niets gaat verloren", overloopt Wijns.

Op donderdag 14 augustus om 20u speelt Berlaar tegen Lyra een gala-oefenwedstrijd. Elke bezoeker krijgt een drankje aangeboden.

Foto Bert Provoost

Bert Provoost


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio