Oleg Tinkov wil UCI voor de rechter slepen

Oleg Tinkov Foto: Photo News

Oleg Tinkov wil UCI voor de rechter slepen

Print

Tinkoff-Saxo-teambaas Oleg Tinkov laat opnieuw van zich horen. De flamboyante Rus wil de Internationale Wielerunie UCI voor de rechter slepen naar aanleiding van de dopingzaak rond Roman Kreuziger. Dat meldde hij vrijdag via Twitter.

 

Wielrennen op Sportwereld.be

Tinkov is ziedend omdat de UCI hem nooit heeft ingelicht over de abnormale bloedwaarden van de renner. De UCI vond verdachte bloedwaarden tussen maart en augustus 2011 en van april 2012 tot het einde van de Giro 2012, toen Kreuziger nog voor Astana reed. De UCI bracht Kreuziger daarvan op de hoogte in juni 2013, maar het onderzoek sleept intussen nog altijd aan en noopte Tinkoff-Saxo er toe om de renner uit de Tour-selectie te houden. Kreuziger rijdt vanaf zondag wel de Ronde van Polen.

 

Tinkov is vooral kwaad omdat de UCI de ploeg niet inlichtte over de abnormale bloedwaarden toen het de renner contracteerde. ‘We gaan de UCI vervolgen’, schrijft hij op Twitter. ‘De UCI wist van de schommelingen, dus waarom hebben ze dat verborgen gehouden? Ik verloor miljoenen euro’s omdat ik hier niets van wist toen hij tekende. Nu wil ik een groot bedrag ter compensatie.’

Daarnaast liet Tinkov op Twitter uitschijnen dat de Slovaak Peter Sagan, recent voor de derde keer op rij winnaar van de groene trui in de Tour de France, volgend jaar voor zijn team zal rijden. ‘Beste Tinkoff-Saxo-fans, willen jullie dat ik de deal met Peter Sagan afrond? Ik doe het bij 1.000 retweets!’, klonk het. Na enkele uren was de boodschap al 2.200 keer geretweet.

 

 

Meer sportnieuws