© WAS

Niels Albert: ‘Geen comeback, ik doe dit voor de fans’

Niels Albert heeft vrijdagnamiddag op een persconferentie meer toelichting gegeven bij zijn deelname aan het natourcriterium in Heist-op-den-Berg. De renner rijdt het criterium op vraag van zijn fans, die op een waardige manier afscheid willen nemen.

Maarten Delvaux

Wielrennen op Sportwereld.be

Vanaf volgend jaar zal het natourcriterium van Heist-op-den-Berg, een buurgemeente van Alberts woonplaats Tremelo, naar Niels Albert vernoemd worden. Het bericht dook vanmorgen al op en werd vrijdagnamiddag op een persconferentie van de organisatie van het natourcriterium van Heist-Op-Den-Berg bevestigd. Niels Albert, die enkele weken terug zijn afscheid aankondigde van de wielersport omwille van hartproblemen, kruipt dan toch nog eens op de fiets.

Albert zal drie rondjes rijden op het criterium volgende week dinsdag. Hij benadrukt dat hij helemaal geen comeback plant, maar zijn fans, die hem graag nog eens aan het werk willen zien, een plezier wil doen. Albert sluit niet uit dat er ook nog een afscheid volgt in het veld.

Afscheidsfeest voor Albert

Het natourcriterium in Heist-op-den-Berg wordt een heus eerbetoon worden voor Niels Albert. ‘Toen wij het nieuws vernamen dat Niels Albert om gezondheidsredenen de wielersport definitief vaarwel moest zeggen, wilden wij iets speciaals voor hem doen. Albert was steeds aanwezig op onze organisaties en het was nu aan ons om te bedanken’, stelde criteriumorganisator Karl Haverbeke. ‘Albert werd zelfs bereid gevonden om drie rondjes af te werken tijdens ons tiende criterium. Hij zal dat aan een traag tempo doen en zal daarbij de tijd nemen om zijn supporters langs de kant van de weg uitgebreid te begroeten. Dat de toppers Marcel Kittel, Tony Gallopin en Alessandro Petacchi hierdoor wat in de schaduw komen te staan, moeten ze er maar bij nemen.’

Albert was zeer vereerd met het gebaar. ‘Topsport is voor mij definitief gedaan. Dit was voor mij zeer moeilijk te vatten, maar ondertussen is dat wel tot mij doorgedrongen. Ik ging graag in op dit voorstel van de organisatoren om langs deze weg mijn fans te bedanken. Ik ga drie rondjes rijden op mijn eigen tempo. Ik krijg nu toch mijn afscheidsfeest en daar ben ik de mensen van Heist-op-den-Berg enorm dankbaar voor.’

Meer sportnieuws