© AFP

Wenger: ‘Kans bestaat dat Vermaelen vertrekt’

‘De mogelijkheid bestaat dat Thomas Vermaelen deze zomer Arsenal verlaat.’ Dat heeft manager Arsene Wenger vandaag op een persconferentie verteld. De 28-jarige Rode Duivel wordt al een tijdje gelinkt aan Manchester United.

‘Op dit moment speelt Thomas nog bij ons. Hij is nu geblesseerd, maar zal snel terug fit zijn. Het zou kunnen dat hij ons deze zomer verlaat’, aldus Wenger. ‘Als Vermaelen vertrekt, moeten we hem uiteraard vervangen. Hij was een belangrijke speler in het verleden. Ik hoop dat hij blijft. Vorig seizoen heeft hij echter te weinig gespeeld. Ik kon hem minder speelgelegenheden geven dan hij zelf wou. Arsenal heeft in de voorbije maanden met Alexis Sanchez, Mathieu Debuchy en David Ospina al enkele mooie transfers gedaan.

Thomas Vermaelen vertrok in juli 2009 voor 10 miljoen euro van Ajax naar Arsenal. Hij groeide er uit tot een vaste waarde in de verdediging van de Gunners en schopte het er zelfs tot kapitein. Door de vele blessures en de grotere concurrentie kwam hij vorig seizoen echter nauwelijks aan spelen toe in Londen. Slechts in zeven competitiematchen maakte hij de 90 minuten rond.

MEER OVER Arsenal

Meer sportnieuws