Jumping Brecht klaar om 4000 gasten te ontvangen

Stal Stapelheyde staat vanaf vrijdag 1 augustus drie dagen lang in het hippische centrum van de Noorderkempen. Met 1000 amazones en 4000 toeschouwers is Jumping Brecht uitgegroeid tot de grootste provinciale wedstrijd in de regio. Dit jaar is het de 25ste editie.

"We hebben dit jaar het aantal deelnemende ruiters tot duizend moeten beperken, want we rijden nu al wedstrijden van 9u 's morgens tot 1u 's nachts", zegt organisator Filip De Beuckelaer.

En die ruiters komen niet alleen uit de regio en de provincie Antwerpen, maar ook van Limburg, West-Vlaanderen en de Brusselse rand. Ze dingen allemaal mee in het amazonekampioenschap, het paradepaardje van de jumping. "Alleen wie regelmatig in Antwerpen rijdt, mag hieraan deelnemen", legt Filip uit. Naast het kampioenschap zijn er elke avond ook showproeven.

Ter gelegenheid van het jubileum is het parcours feestelijker aangekleed, met ook een jubileumhindernis. "We hebben een volledig nieuwe cateraar in de arm genomen, De Smaak in samenwerking met Locafest. We bieden de gasten een driegangen jubileummenu aan voor 25 euro. We gaan dus een trapje hoger, maar blijven wel voor iedereen toegankelijk. Iedereen is hier vip, dat is juist de charme van de jumping", weet Jethro Van Dyck, die instaat voor de PR en marketing.

De toegang is gratis.

www.stapelheyde.be/jumpingbrecht, Luyckstraat 7 Elke Lamens Foto W&F: Filip De Beuckelaer, Jethro Van Dyck op het parcours van de 25ste Jumping Brecht in Stal StapelheydeMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio