© REUTERS

Malaga haalt WK-revelatie Ochoa binnen

De Mexicaan Guillermo Ochoa heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 29-jarige doelman, wiens contract bij het Franse Ajaccio deze zomer afliep, heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar bij Malaga. Dat meldde de Spaanse club vrijdag op zijn website.

dmm

Ochoa was één van de revelaties op de Wereldbeker in Brazilië. Hij speelde zich in de kijker door onder meer in de wedstrijd tegen Brazilië (0-0) uit te pakken met enkele mirakelsaves. Uiteindelijk strandden de Mexicanen in de achtste finales, na een pijnlijke 2-1 nederlaag tegen Nederland.

In 2004 debuteerde Ochoa als prof voor de Mexicaanse topclub America en de voorbije drie seizoenen verdedigde hij de kleuren van de Franse eersteklasser Ajaccio. Afgelopen seizoen kon de Corsicaanse club de degradatie naar de Ligue 2 echter niet vermijden, waardoor in onderling overleg beslist werd om het contract van de doelman niet te verlengen.

Bij Malaga wordt Ochoa de vervanger van de Argentijn Willy Caballero. De 32-jarige doelman, een echte cultheld in Andalusië, vertrok naar Manchester City.

Meer sportnieuws