Gratis bluesfestival denkt aan buren

Foto: Stefaan Van Hul

Gratis bluesfestival denkt aan buren

Print
Hamme - Al veertien jaar zorgt vzw Oan Daa Stoazze ervoor dat het Koning Albertplein bruist van de blues. Wederzijds respect ligt aan de basis van de goede relatie tussen de organisatie en de omwonenden.

Elk eerste weekend van augustus wordt het Koning Albertplein omgetoverd tot een een gezellige feestsite waar zowat vijfduizend bezoekers genieten van muziek, sfeer en elkaars gezelschap. Ook de omwonenden kijken uit naar het driedaagse bluesforum dat dit jaar plaatsvindt van vrijdag 1 tot zondag 3 augustus. 

“We doen grote inspanningen om het de omwonenden zo aangenaam mogelijk te maken tijdens Blues Oan Daa Stoazze”, zegt organisator Mark Bouillon. “Zo eindigen de optredens om 23u. Tot 24u kan iedereen nog een drankje krijgen en vanaf middernacht wordt er geen drank meer geschonken. Zo respecteren we de rust van onze buren. We vragen de toeschouwers het terrein proper te houden en hun afval te deponeren in de vuilniszakken. Er is een gratis toiletwagen om wildplassen tegen te gaan. Deze maatregelen waarderen de buren. De meeste bezoeken dan ook het festival. Dat doet deugd.” 

Wijkbewoner Roger De Vos bevestigt dat de afspraken met de buurt stipt worden opgevolgd door de organisatoren. “Dat de omwonenden gratis drankbonnetjes krijgen, vinden we een mooie geste.” Zo genieten ook de buren onbezorgd samen met vijfduizend bezoekers drie dagen van een gratis blueservaring, gezelligheid, kinderanimatie, eetstandjes en drank in glazen, een zeldzaamheid op festivals. 

Info: www.bluesoandaastoazze.be 

 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio