© Bert Foubert

Verdwenen toog stelt opening Walburg uit

De opening van het nieuwe kasteel Walburg is opnieuw uitgesteld nu blijkt dat, samen met het vertrek van de vorige uitbaters, ook de keuken en de toog zijn verdwenen. De zaak kan daardoor vermoedelijk pas midden oktober opnieuw open.

Bert Foubert

De ‘strijd om het Walburgkasteel’ blijkt nog steeds niet helemaal gestreden te zijn. Horecabaas Bram Lanoye nam de concessie van het pand begin mei dankzij een hoger bod over van de toenmalige uitbaters Mara Ristyn en Gunter Tanghe, maar die gaven zich niet zomaar gewonnen. Het koppel stapte naar de rechter, maar werd daar telkens opnieuw in het ongelijk gesteld. De voormalige uitbaters moesten het kasteel uiteindelijk verlaten, maar lieten het niet bepaald in dezelfde staat achter.

“We stelden vast dat de keuken en de toog waren uitgebroken”, zegt schepen voor Patrimonium Peter Buysrogge (N-VA). “Dat maakte allemaal deel uit van het pand zoals het door ons in concessie werd gegeven. We hebben nu een gerechtsexpert aangesteld die de precieze staat van het pand moet vaststellen. Daarna volgen mogelijk verdere stappen.”

Voor de nieuwe concessionaris en uitbater Bram Lanoye is het verdwenen interieur opnieuw een flinke streep door de rekening. De opening van zijn zaak zal nu ten vroegste voor midden oktober zijn. “Iedereen die met horeca bezig is, weet dat de toog deel uitmaakt van het pand zelf”, benadrukt hij.

Lees meer in uw krant

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio